MUMS!

Allmänt Permalink0



Receptet hittade jag här: http://matgiken.wordpress.com/2014/03/01/det-oumbarliga-notbrodet-paleolchf/
 

Nötbröd,: 100 g valnötter 100 g hasselnötter 100 g sötmandel 100 g krossade linfrön 100 g skalade sesamfrön 150 g pumpakärnor 150 g solroskärnor (ev. 75 g sultanrussin) 1 tsk salt 100 g olivolja (1 dl) 6 (stora) ägg

  • Sätt ugnen på 160° och klä en avlång bakform med bakplåtspapper.
  • Ställ en stor bunke på köksvågen och väg upp angiven mängd av de olika nöt- och frösorterna. Nollställ mellan varje sort så att du inte kommer av dig.
  • Vill du ha russin i brödet så tillsätter du även dem.
  • Väg upp även olivoljan (på så vis sparar du disk!) och tillsätt saltet.
  • Ta bunken av vågen, knäck ner äggen och blanda alltsammans riktigt ordentligt. (Vet du med dig att du har väldigt små ägg kan du behöva tillsätta ett extra för att brödet ska hålla ihop.)
  • Häll upp smeten i formen och släta till ytan.
  • Grädda i 60 minuter.
  • Ta till sist upp den färdiga limpan och låt den svalna på galler eller en träskärbräda. Bakar du sent på kvällen som vi ofta gör kan den gärna svalna inlindad i en handduk fram till frukosten.
 
Jag hade inte sultanrussin i. Ville inte ha russin i för de har mycket kolhydrater i sig och vet inte vad sultanrussin är för speciellt så jag skippade det :)
Till top